Monday 29 December 2008

(ge-) Hannes in Africa

for english posts please scroll down.



Zo nu weer 's wat in het Nederlands,we zijn nu 4100 km onderweg en nog nooit heb ik zoveel verschillende soorten wegdek gezien,asfalt in alle kleuren,stenen,gravel en stukken van 50 km met alleen maar gaten!!!Dit lijkt een soort video spelletje met 1 strafpunt als je door een gat rijdt,en als bonus een lekke band.

Het mooie van door afrika rijden is ,dat er van alles gebeurt onderweg dus je hoeft je nooit te vervelen,onze snelheid ligt zo rond de 80km/h zodat je nog wat kan zien en kan reageren op dingen die komen gaan, zoals een overstekende koe,een auto met pech,een voetganger die plotseling oversteekt of een aap die de weg op springt.De Scramblers doen het super maar hebben wel te lijden onder de afrikaanse omstandigheden met wat kleine schades die we zelf konden verhelpen, een kapot koplampglas,kromme versnellingspook en een afgebroken remhandle zijn eigenlijk kleine dingen,het verbruik is ook super zo een op twintig en we hebben onze reserve jerry-can dan ook nog niet gebruikt.

Het overnachten gaat ons ook super af en komen altijd wel weer een plek tegen bv. bij mensen thuis,hotel,b&b,of een backpackers hotel en altijd wat te lullen.

Onze baarden groeien ook lekker door en ik hoop de de doaune me nog herkent op de foto.

Verder gaat alles super ,vandaag een snippermiddag lekker aan het strand gelegen en weer een beetje bijkomen,morgen gaan we weer verder met nog 8 dagen te gaan,ongeveer 3000km.

Geniet met wat je aan het doen bent, prettige dagen en tot horens,

Hans en JW

1 comment: